Moet Scheepswerf Pattje sluiten?

© Jeroen Berkenbosch
De provincie weigert voorlopig de vergunning voor Scheepswerf Pattje in Waterhuizen te verlenen. De scheepswerf aan het Winschoterdiep moet daardoor vrezen voor sluiting.
'De huidige situatie bij het bedrijf is niet vergunbaar', zegt een woordvoerder van de provincie. De problemen bij Pattje hebben vooral te maken met geluidsoverlast.

Intensief toezicht

Van de rechter moest de provincie intensiever toezicht houden op de werf. 'Dat is van juni vorig jaar tot nu gedaan', zegt een woordvoerder van de provincie. 'Dat deden we door tien aangekondigde en onaangekondigde bezoeken per week, een geluidsonderzoek in de omgeving en permanent geluidsonderzoek met microfoons in de omgeving.'
Alle resultaten hebben er bij het college van Gedeputeerde Staten toe geleid dat de werf op dit moment niet vergunbaar is. 'Er moet eerst iets veranderen, wil dat wel kunnen.'

Zienswijze

De scheepswerf heeft zo'n zes weken de tijd om een zienswijze in te dienen op het voorlopige besluit. Als de provincie half maart definitief besluit om de vergunning niet te verlenen, krijgt Pattje maximaal drie maanden de tijd om het lopende werk af te maken.