Doveninternaat in Haren mag weer hopen na besluit van staatssecretaris

Er gloort weer hoop voor het internaat van dovenschool Kentalis Guyot in Haren. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft zich neergelegd bij de Kamermeerderheid die het internaat wil openhouden.
Dat blijkt uit een commissievergadering die de Tweede Kamer woensdag hield.

Meerderheid

Dekker wilde de 1 miljoen euro subsidie voor het internaat per 2017 stopzetten, maar een meerderheid in de Tweede Kamer is het daar niet mee eens en dient een motie in.
'Sterker nog, het gaat om een overgrote meerderheid. Alle partijen, behalve de SGP, benadrukten woensdag dat het internaat open moet blijven', zei regiodirecteur Bert Klaas van Kentalis.

'Het blijft open'

Dekker reageerde daarop door te zeggen: 'Als de Kamer wil dat het internaat openblijft, dan blijft het open.'

Nieuw debat

'Er kan echter nog geen vlag uit', zegt Klaas. 'De Tweede Kamercommissie is niet tevreden over de inhoudelijke beantwoording van Dekker. Daar wordt nog over gepraat.' Dat gebeurt tijdens de behandeling van de motie.

Positief

Toch heeft Klaas goede hoop: 'Ik kan me niet voorstellen dat Dekker de wens van een overgrote meerderheid naast zich neer gaat leggen. Dus de vlag kan alvast een heel klein beetje uit. En als het zover is, dan gaat 'ie ook echt hoog in top!'
Binnenkort komt de kwestie opnieuw aan de orde in de Tweede Kamer en dan wordt er op de motie gestemd. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.