Grote winkelketens willen niet naar Boogplein

Er komt geen groot winkelfiliaal aan het Boogplein in Winsum. Winkelketens hebben daar geen interesse in. Dat laten ondernemers Suzan Wierenga en Dimitri Sennema, die het initiatief hebben genomen, weten naar aanleiding van gesprekken met marktpartijen.
Combinatie

De initiatiefnemers zetten nu in op meerdere winkelketens die een kleiner filiaal willen aan het Boogplein. Volgens Wierenga gaat het nog steeds om ketens met een grote naam. Zo'n publiekstrekker moet ervoor zorgen dat meer mensen naar het centrum komen.
Binnen zes weken moet er duidelijkheid over de plannen komen. Mochten de plannen van de ondernemers mislukken, dan kijkt de gemeente of er op het plein een combinatie van winkels, wonen en recreatie kan komen.

Lidl

Eerder liepen onderhandelingen van de ondernemers met supermarktketen Lidl stuk. Die wilde een supermarkt bouwen met een vloeroppervlak van ten minste 2600 vierkante meter. Aan het Boogplein is hooguit 2300 vierkante meter beschikbaar.
De gemeente Winsum is al ruim tien jaar bezig met het ontwikkelen van plannen voor het Boogplein. Meerdere keren trokken projectontwikkelaars zich terug.

Lees ook: