Hoesen: 'Ik baal ervan dat ik niet in de basis stond'

Danny Hoesen scoorde diep in blessuretijd uit een vrije trap de 1-2 tegen Ajax. Het doelpunt kwam te laat, vond ook Hoesen, in gesprek met Elwin Baas.
'Het was een lekkere goal, maar te laat', baalde Hoesen. De invaller zag dat zijn ploeg in de eerste helft tal van kansen kreeg om op voorsprong te komen. 'Het is zonde dat we niet scoorden. Wij waren de eerste helft beter en Ajax was niet goed. We hadden één of twee doelpunten moeten maken.'
Het wegvallen van Hedwiges Maduro was volgens Hoesen een breekpunt in de wedstrijd. 'Dat was zonde, want we moesten schuiven op het middenveld. We stonden daarvoor lekker.'
Hoesen viel in de slotfase in om alsnog een resultaat te forceren. 'Het was de bedoeling dat we veel ballen van de zijkant zouden krijgen, maar er kwamen uiteindelijk te weinig.' In de blessuretijd schoot de spits een vrije trap fraai in de kruising. 'Ik weet dat ik een goede trap heb, hij zat er lekker in.'
Hoesen baalde van zijn rol als reserve. 'Ik kan een politiek correct antwoord geven, maar ik baal dat ik op de bank begon. Ik speelde vorige week goed en ging er ook vanuit dat ik zou spelen, maar de trainer vertelde gister dat ik niet zou starten.'
Erwin van de Looi vertelde Hoesen dat Alexander Sørloth na de winterstop de eerste spits is. 'Ik hoop dat ik de trainer aan het twijfelen kan brengen.' Toch heeft Hoesen begrip voor de situatie. 'Ik kreeg bij mijn aankomst ook tien wedstrijden het vertrouwen, terwijl ik niet goed speelde. Dat is ook lekker voor een spits en het is ook gezond dat Alexander nu dat vertrouwen krijgt', aldus Hoesen.