Donar wint met ruime cijfers in en van Den Bosch

© RTV Noord
De basketballers van Donar hebben dit seizoen eindelijk gewonnen van SPM Shoeters. Na drie eerdere nederlagen, inclusief het verlies in de Supercup, werd in Den Bosch met 72-53 gewonnen.
De zege in Den Bosch was alweer de vijfde op rij voor de Groningers. De ploeg van coach Erik Braal stond eigenlijk de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Na tien minuten bedroeg de voorsprong vijf punten en halverwege bedroeg de marge twaalf punten in het voordeel van Donar; 37-25. Vooral reboundend waren de gasten beter. Jason Dourisseau was in de eerste twee kwarten goed voor elf punten.

Grootste voorsprong

In het derde kwart bedroeg de maximale voorsprong zestien punten. Met nog een kleine drie minuten in dat kwart te gaan stond het 49-33 in het voordeel van Donar. De eindstand was ook de grootste voorsprong in de wedstrijd. De thuisploeg kwam halverwege het vierde kwart nog terug tot een verschil van zeven; 58-51. Acht punten op rij brachten het verschil weer op vijftien.

Jeter topscorer

Lance Jeter tekende met de laatste score van de wedstrijd voor de 72-53 eindstand. Donar blijft vooralsnog derde in de Dutch Basketball League met 24 punten uit 17 wedstrijden. Jeter was topscorer met 18 punten. Dourisseau tekende voor 15 punten.