Thijmen (11) krijgt vriendschapsverzoek van Michael de Leeuw

De 11-jarige Thijmen Mulder uit het Noord-Hollandse Winkel kon er zondagavond niet van slapen. Hij kreeg aan het begin van de avond op Facebook een bijzonder vriendschapsverzoek: van Michael de Leeuw.
Berichtje via Messenger

Thijmen heeft, samen met zijn ouders, het verzoek meteen geaccepteerd. 'Mam, ik krijg er kriebels van in mijn buik', zei Thijmen. Na even wachten kreeg hij een boodschap van De Leeuw via Messenger. Daarin stond dat Thijmen alsnog het shirt van De Leeuw krijgt. 'Thijmen deed niks anders dan juichen, door de hele kamer heen', vertelt zijn moeder.

Ophalen tijdens training

'De Leeuw vroeg om ons adres, zodat hij het shirt kan opsturen. Maar wij hebben gevraagd of we het misschien mochten ophalen. En dat mocht. Deze of volgende week mag Thijmen op de training komen om het shirt op te halen. Echt heel sportief van Michael de Leeuw', zegt zijn moeder.

In het AZ-vak

Thijmen kon van alle opwinding niet meer slapen. Zaterdagavond had hij nog een hele vervelende avond. De jongen woont in het Noord-Hollandse Winkel, maar hij is geboren in Groningen en een echte FC Groningen-fan. Met zijn klas mocht hij voor het eerst naar een voetbalwedstrijd: AZ-FC Groningen. De Noord-Hollandse kinderen hadden een plekje in het AZ-vak.

Bord weggooien

Met een groene FC-muts op en een bord in zijn hand ging Thijmen naar het AFAS Stadion in Alkmaar. Maar bij de poort ging het meteen mis. Het bord met daarop de tekst 'Michael de Leeuw, mag ik je shirt?' moest hij van beveiligers weggooien. En zijn muts mocht hij niet ophouden.
Maar nu wordt de wens van Thijmen toch nog vervuld: het shirt van Michael de Leeuw is binnenkort van hem.