Donar verslaat reuzendoder Amsterdam

Donar heeft woensdagavond in MartiniPlaza met 91-79 gewonnen van Apollo Amsterdam. Halverwege stond het 45-42.
De thuisclub begon moeizaam en kwam in het eerste kwart met 22-13 achter tegen de frank en vrij spelende Amsterdammers. Na tien minuten stond het 22-26. In het tweede kwart kreeg Donar de overhand. Nieuweling Tsjoe de Paula kwam vier minuten voor de rust in het veld en maakte direct vijf punten. Halverwege stond Donar met 45-42 voor.

Spanning bleef

In het derde kwart begon de ploeg van coach Erik Braal met tien punten op rij wat uiteindelijk leidde naar 68-58 met nog een kwart te gaan. Donar raakte Apollo, inmiddels in foutenlast, niet kwijt. Met nog vier minuten te gaan stond het 77-73.

Nu wel winst

Een driepunter van Jason Dourisseau twee minuten voor tijd bracht Donar definitief in veilige haven, waardoor na twee eerdere nederlagen dit seizoen Apollo nu wel verslagen werd.
Donar heeft nu nog twee punten achterstand op koploper ZZ Leiden en staat gedeeld tweede met 28 punten uit 19 wedstrijden. Dourisseau was topscorer met 16 punten.