'Koeien hebben wel een beveiligde spoorwegovergang. Waarom wij niet?'

Bewoners van buurtschap Ter Laan bij Bedum vinden dat het hoog tijd wordt dat de drie onbewaakte spoorwegovergangen in hun omgeving worden aangepakt. Er wordt al jaren gesproken over een beveiligde overgang, maar er gebeurt niets.
Staatsloterij

Annemarie Heite is één van de bewoners, die zich zorgen maken: 'De overgangen moeten veiliger worden, want zeker bij mist ontstaan er soms levensgevaarlijk acties'. Heite heeft een brief geschreven aan ProRail, de provincie Groningen en de gemeente Bedum. 'De kans dat je hier onder een trein komt, is groter dan het winnen van de Staatsloterij', schrijft ze.

Wachten tot 2020?

Er zijn verschillende plannen voor veiligere overwegen. Ter Laan zou kunnen profiteren van de nieuwe rondweg, die de verkeersdrukte in Bedum moet verminderen. Daardoor zou er één spoorwegovergang overblijven. Maar het lijkt erop dat de schop voor de rondweg pas in 2020 de grond in gaat en zo lang willen de inwoners van Ter Laan niet wachten.
Heite: 'De koeien in Friesland hebben het beter dan de mensen in Groningen. De koeien hebben voor hun weidegang tenminste een beveiligde overgang'.

Lees ook: