Punt voor Parkinson: 'Het is prettiger voor iedereen'

Het aantal patiënten met Parkinson neemt de komende jaren toe. De zorg voor deze patiënten kan beter, vinden deskundigen in Groningen.
Daarom hebben het Martini Ziekenhuis, UMCG en Zorggroep Groningen het Punt voor Parkinson op gericht. Het is een centrum waarin alle behandelars van Parkinson-patiënten samenwerken. Het Punt voor Parkinson herrijst in het Maartenshof in Groningen.
'De zorg voor Parkinson-patiënten is dichtbij elkaar', zegt verpleegkundige Thea de Haan. 'De zoektocht van patienten waar ze moeten zijn, is er niet meer. Het is veel prettiger voor iedereen.'

Onderzoek kan effect hebben

Hans Germeraad uit Roderwolde is Parkinson-patiënt. Het Punt van Parkinson wordt een plek waar hij alle zorg kan krijgen die nodig is. Hij hoopt zelf dat de artsen een manier vinden om de ziekte te genezen. 'Elke vorm van onderzoek kan effect hebben op de toekomst', zegt hij.

Onzekere toekomst

Die toekomst is voor Germeraad onzeker want het verloop van Parkinson laat zich niet voorspellen. 'Het gaat nu nog redelijk maar ik weet niet hoe mijn conditie over vijf jaar is. Daar denk ik ook niet over na, want daar word ik niet vrolijk van.'