Steun voor brede school in Winsum brokkelt af

De gereformeerde basisschool De Wierde in Winsum werkt niet meer mee aan de plannen voor een brede school in het dorp.
Drie van de vijf

Vier van de vijf basisscholen in Winsum zouden verhuizen naar de locatie van verpleeghuis De Twaalf Hoven. Het gaat om De Piramiden, Tiggeldobbe, De Negen Wieken en De Wierde. De Borgschool wilde zelfstandig blijven en daar kiest De Wierde nu dus ook voor.

Voordelen groter op papier

Voor De Wierde bleken de voordelen van de brede school op papier groter dan in de praktijk: 'We zijn een gereformeerde school. Het uitwisselen van leerkrachten gaat niet, omdat onze leerkrachten zich committeren aan onze identiteit', vertelt bestuurder Antoinette Heijink.
Ook de voorzieningen in het gebouw bleken geen voordelen op te leveren. 'Een deel van de ouders vindt het niet zo belangrijk dat naschoolse opvang op dezelfde locatie zit', zegt Heijink.

Toekomstbestendig

Het schoolbestuur wil nu kijken of het huidige schoolgebouw toekomstbestendig gemaakt kan worden. Ouders en leerlingen zijn inmiddels per brief geïnformeerd over het besluit.

Presentatie plannen brede school

Dinsdagmiddag maakt de gemeente de uitgebreide plannen voor de brede school bekend. Duidelijk is dat zorg en onderwijs samenkomen, want dat is een voorwaarde die verpleeghuis De Twaalf Hoven stelt.