Minister gaat onderzoek RUG naar waardedaling 'nader bestuderen'

Minister Kamp gaat het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) naar de waardedaling van 180.000 huizen in Groningen 'nader bestuderen'. Hij heeft dat dinsdag de Tweede kamer laten weten.
Uit het onderzoek blijkt dat de woningen in Groningen een kleine miljard euro minder waard zijn geworden door de aardbevingen. 'Ik schrik hiervan', zo liet CDA-kamerlid Agnes Mulder de minister weten. Zij had de minister naar de Kamer geroepen om hem over het onderzoek aan de tand te voelen. Ze kreeg bijval van de PvdA, ChristenUnie, de SP en GroenLinks.

Minister wl niet zo ver gaan

'Het huis waar jij altijd hard voor hebt gewerkt en gespaard wordt zienderogen minder waard. Dat vind ik een groot probleem, omdat we met zijn allen in Nederland baat hebben gehad bij die gaswinning. Is de minister bereid de bestaande waardedaling aan te passen?', vroeg Mulder.
Kamp liet weten niet zo ver te gaan. Hij wees daarbij op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die lager liggen.

Vergelijken

'Ik krijg eind deze maand nieuwe cijfers van het CBS. Ik wil de opzet van de universiteit en het CBS met elkaar vergelijken. En ik kijk dan welke ik het best kan gebruiken', liet de VVD-bewindsman weten.