Boerderijtje seriemoordenaar Willem van Eijk stukje bij beetje tegen vlakte

Slopers ontmantelen langzaam maar zeker de boerderij van seriemoordenaar Willem van Eijk in Harkstede. 'We gaan vanaf het dak rustig naar beneden', zegt een een van hen.
Van Eijk werd in 2002 veroordeeld tot levenslang voor de moord op de Groninger straatprostituees Michelle Fatol (1993), Annelise Reinders (1995) en Sasja Schenker (2001).

Sporenonderzoek in en rond de boerderij

Er waren geruchten dat Van Eijk ook betrokken zou zijn bij de dood van drie andere prostituees, onder wie Jolanda Meijer, maar die heeft Van Eijk altijd tegengesproken. Na zijn arrestatie in 2001 is er uitgebreid sporenonderzoek in en rond de boerderij gedaan. Dat leverde toen geen nieuwe aanwijzingen op.

'Kans nihil dat je iets vindt'

De slopers kijken vrij nuchter naar de klus, maar kennen de historie. 'Je weet wat zich hier heeft afgespeeld', zegt een van hen. 'Maar ze hebben de grond in 2002 zo goed gesaneerd dat de kans nihil is dat je hier iets vindt.'
Toch zegt de sloper onbewust zorgvuldiger te werk te gaan. 'Het is wel een vreemd gevoel dat je zo'n huis afbreekt. In de eerste plaats doe je je werk, maar je denkt er wel aan.'
Het boerderijtje maakt plaats voor woningen in de nieuwbouwwijk Meerstad.