Boete voor omverrijden van motoragent na bekerfinale

Het ongeluk gebeurde na afloop van de bekerfinale van FC Groningen
Het ongeluk gebeurde na afloop van de bekerfinale van FC Groningen © RTV Noord/Goos de Boer (archief)
De 46-jarige automobilist uit Coevorden, die vorig jaar na afloop van de bekerfinale van FC Groningen op het Julianaplein in Groningen een motoragent schepte, moet een boete van duizend euro betalen.
De man reed per abuis door rood en zag de motoragent uit Uithuizen volledig over het hoofd. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Bekerfinale

Bussen vol supporters van FC Groningen kwamen in de nacht van 3 op 4 mei terug van de bekerfinale in Rotterdam. Eén van de begeleidende motoragenten reed nog door oranje, toen in tegengestelde richting de man uit Coevorden te snel optrok. De agent werd geschept en liep een verbrijzelde pols op. Ook werkt zijn kortetermijngeheugen nog steeds slecht en heeft de man een posttraumatische stressstoornis opgelopen.

Samen naar voetbal

De Coevordenaar was nooit eerder met justitie in aanraking geweest. De rechtbank vindt niet dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan roekeloos rijgedrag. Wel heeft de man onvoorzichtig gereden en daarbij een fout gemaakt.
Door het letsel kan de motoragent zijn beroep niet meer uitoefenen. De automobilist nam na het ongeval direct contact op met het slachtoffer. De twee zijn bevriend geraakt en gingen onlangs nog samen naar een wedstrijd van FC Groningen.

Lees ook: