Drugssmokkelaars vliegen via Groningen Airport Eelde (update)

Twee drugssmokkelaars zijn woensdagochtend met een Cessna van het Zweedse Landskrona naar Groningen Airport Eelde gevlogen. Eenmaal terug in Zweden werden ze opgepakt door de Zweedse politie.
In het gehuurde vliegtuigje zou een tas met drugs zijn aangetroffen. Op het vliegveld werd ook een derde man aangehouden. Hij zat in een huurauto en was vermoedelijk de afnemer van de drugs.

Tankstop op Eelde

Groningen Airport Eelde bevestigt dat het vliegtuig op Eelde is geland, maar woordvoerder Monique Clarisse laat RTV Noord weten dat het is 'uitgesloten dat de drugs op Eelde zijn ingeladen'. Volgens Clarisse ging het om een tankstop.
Daarna is het vliegtuig doorgevlogen naar het vliegveld in Drachten, zegt Clarisse. Meer wil ze niet kwijt.

Drachten

Het vliegtuig is daar opnieuw geland. Of de drugs daar zijn ingeladen is niet duidelijk, omdat op dat kleine vliegveld niet altijd iemand aanwezig is. Omdat de transponder tijdens de terugvlucht tijdelijk mogelijk is uitgezet, is het nog onduidelijk wat de exacte vliegroute van de Cessna was.
Vliegroute van de Cessna (bron: Flightradar24.com):

Vliegtuig

Directeur Tommie Rasmusson van het vliegveld in Landskrona vertelt aan RTV Noord dat het vliegtuigje in beslag is genomen door de Zweedse politie en voorlopig in een hangar blijft staan.
De Koninlijke Marechaussee bevestigt dat de Nederlandse autoriteiten ook bij het onderzoek betrokken zijn, maar wil verder geen commentaar geven.