Geert W. spreekt voor het eerst: 'Ik heb Daniëlla geslagen'

De stiefvader van de vermoorde Daniëlla van Bergen heeft haar geslagen met een stok. Dat bekende hij donderdagmorgen tijdens het hoger beroep van de zaak in Leeuwarden. Het is de eerste keer dat Geert W. zijn verhaal doet.
'Ik heb haar toch geslagen met de stok, dat had nooit mogen gebeuren', zegt de stiefvader in tranen. Hij had hard geslagen. Even daarvoor beweerde hij nog alleen op een stoel te hebben geslagen. Op de stok zat bloed van het verstandelijk gehandicapte meisje.

Sleepspoor

W. blijft volhouden dat Daniëlla in haar huis in de Opaalstraat in Groningen van de trap was gevallen. Hij heeft geen verklaring voor het feit dat er een sleepspoor was vanaf de computer naar de hal. Volgens zijn verklaring zat hij in de kamer, dronk bier en luisterde muziek, toen Daniëlla viel.
Voorafgaand aan de zaak is W. twee keer naar het Pieter Baan Centrum geweest. Zijn eerste persoonlijkheidsonderzoek liep op niets uit, omdat de verdachte niet wilde meewerken. Bij een tweede poging werkte hij wel mee. De uitkomsten van dat onderzoek staan tijdens de zitting centraal.

Toegetakeld

Daniëlla werd jarenlang door haar stiefvader en moeder mishandeld en verwaarloosd in haar ouderlijk huis. In juli 2013 werd ze zo ernstig toegetakeld dat ze een dag later overleed.
De 47-jarige W. was door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Lees ook: