Lustrumviering Vindicat pakt ruim drie ton duurder uit dan begroot

© Remy van Mannekes
De lustrumviering van het Groninger studentencorps Vindicat is duurder uitgevallen dan gepland. De studentenvereniging heeft een tekort op de begroting van ruim drie ton.
2,5 miljoen euro

'De viering was groter dan gedacht', zegt voorzitter Marijn Achtereekte. 'Hierdoor waren de schoonmaakkosten hoger en moesten we ondermeer de feesttent aanpassen, zodat de omgeving er geen last van had.'
De post onvoorziene kosten kon de extra uitgaven niet dekken. Uiteindelijk kostte de twee weken durende lustrumviering iets meer dan 2,5 miljoen euro.

'Geen btw-fout'

Econoom Rick van Dorp schrijft op de website van Club 925 dat het gaat om een fout met de btw, maar Achtereekte ontkracht dit: 'We hebben gewoon accountants in dienst en een controle hierop'.

Niet uit eigen vermogen

Donderdag hield Vindicat een algemene ledenvergadering (alv) om te praten over het dichten van het financiële gat. Duidelijk is dat er geen eenmalige bijdrage wordt gevraagd van alle leden om de drie ton op tafel te krijgen.
Ook komt het geld niet uit het eigen vermogen. 'Ook al hadden we tien miljoen op de bank, wat we niet hebben, dan is het advies nog dat het niet uit eigen vermogen mag komen', legt Achtereekte uit. 'Dat hebben we onze leden ook verteld. Inmiddels zijn er allerlei ideetjes om het geld op te hoesten.'
Eind mei worden de ideeën besproken in een nieuwe alv.