Friettest AD: 'Belg Waterloo is de beste van Groningen'

De Belg Waterloo op de markt in de stad Groningen levert de beste friet van onze provincie. Althans volgens de test van het Algemeen Dagblad. De krant test al jaren oliebollen, vis en koffie en ook friet.
Ambacht

De patat van Waterloo scoort een 8,5. Volgens de testers: 'goed gebakken, egaal van kleur en hoog op smaak. Daarmee staat de kraam op de 26e plaats van de 153 geteste bedrijven. Ook de friet van NEXT Fast-Food aan de Carolieweg haalt een 8,5. De testers noemen de zaak 'een plaats waar het ambacht nog in hoog aanzien staat. 'De frieten zijn 'lekker krokant en kruimig', waarmee de zaak de 33e plaats bezet.

Geen aardappelsmaak

Twee andere cafetaria's in onze provincie komen minder goed uit de test, maar scoren nog wel voldoende. Cafetaria De Rietlanden in Grijpskerk haalt een zesje met frieten waar geen aardappel in te proeven is, volgens het AD. Ook de Frieterie in Leek komt niet verder dan een mager zesje. De friet is weliswaar redelijk knapperig maar de smaak ontbreekt. De zaak uit Grijpskerk staat op plaats 93. De friet uit Leek op plaats 103.