'Ik schaam me diep en en bied de Pekelders mijn oprechte excuses aan'

© Gemeente Pekela / RTV Noord
'Ik persoonlijk schaam mij dat ik namens de VCP zitting heb genomen in de Pekelder raad.' Dat staat in een open brIef van ex-VCP-er Johan Swarts aan zijn voormalige partijleider Engel Modderman en de partij.
Swarts reageert op een verklaring van Modderman, waarin staat dat hij en zijn partij afstand nemen van het geweld tegen Swarts. De ruiten van de woning van Swarts in Nieuwe Pekela zijn vorige week door onbekenden ingegooid.

Keelgat

De ex-VCP-er is die verklaring in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens Swarts zou Modderman in die verklaring ook gezegd hebben dat het een 'eigen schuld dikke bult'-verhaal is, omdat Swarts nogal boude uitlatingen deed op de sociale media.

Spijt

In de brief grijpt Swarts ook een aantal keren naar zijn verleden binnen de partij. Hij vindt dat Modderman de leden van de VCP eens flink onder de loep moet nemen. Tot slot zegt hij dat spijt heeft om voor de VCP in de gemeenteraad van Pekela te hebben gezeten.

Klaar mee

Ik schaam mij diep hiervoor en bied de Pekelders mijn oprechte excuses aan', schrijft Swarts in zijn brief. Hij eindigt: 'Dit is tevens mijn laatste reactie op u en uw fractie via de media. Ik ben er wel klaar mee en steek mijn energie graag in andere belangrijke zaken...'