Jong FC Groningen op drempel van tweede divisie

© JKBeeld
Jong FC Groningen heeft maandagavond in de Euroborg met 4-1 gewonnen van Brabant United. Jong FC weet dinsdag of de overwinning definitief genoeg is voor de tweede divisie.
Ruim 750 toeschouwers zagen dat de thuisploeg een zeer matige wedstrijd speelde. Trainer Alfons Arts zag pas in de slotfase dat zijn ploeg de winst kon pakken tegen de Brabantse combinatie van FC Den Bosch en RKC Waalwijk.
Het publiek moest tot de 65e minuut wachten tot de eerste goal. Invaller Pier Veldman maakte de 1-0. Lang kon Jong FC niet genieten van die voorsprong, want aanvoerder Roland Baas trok in het strafschopgebied zijn tegenstander onderuit. Brabant United-speler Najah schot vervolgens vanaf elf meter goed raak.
In de 80e minuut mocht ook Jong FC Groningen vanaf elf meter aanleggen. Bryan Linssen werd onderuit gehaald en invaller Mimoun Mahi (maakte zijn rentree na weken blessureleed) schoot slecht tegen de Brabantse doelman op.
Mahi revancheerde zich niet veel later wel. Na een uitstekende verre uittrap van doelman Stefan van der Lei en een bijzonder fraaie aanname van Henk Bos komt de bal voor de voeten van de vleugelaanvaller. Nu faalde hij niet en maakt 2-1.
Henk Bos bekroonde een uitstekende wedstrijd in blessuretijd met de 3-1 en Bryan Linssen schoot daarna ook nog een vrije trap binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.
Door de overwinning is de nieuw te vormen landelijke tweede divisie wel heel erg dichtbij gekomen. Groningen moet nu wachten wat concurrenten Twente en Sparta dinsdagavond doen. Jong FC eindigt volgende week maandag het seizoen met een uitwedstrijd tegen Jong Vitesse.