Politie zoekt getuigen van straatroof A-brug

© FPS/Jos Schuurman
Een 53-jarige Stadjer is zaterdagochtend 10 april omstreeks 06.25 uur ernstig mishandeld en beroofd van zijn tas op de A-brug in Groningen. De politie is op zoek naar getuigen.
De man was eerder die avond met vrienden in café De Rits aan de Pottebakkersrijge. Daar kwam hij in contact met een andere man die hem vergezelde toen hij tussen 02.00 en 02.30 uur even ging pinnen bij de geldautomaat aan de Westerkade. Na het pinnen keerden ze terug naar het café.

Aangevallen

Iets na 06.00 uur verliet de Stadjer alleen het café. Toen hij de A-brug net was overgelopen, werd hij van achteren aangevallen en beroofd van zijn tas met daarin onder meer zijn portemonnee.

Klappen en schoppen

Het slachtoffer rende vervolgens achter de man aan, maar kreeg op de Lage der A meerdere klappen en schoppen. De verdachte rende daarna weg in de richting van de Reitemakersrijge. Het slachtoffer moest zich met onder meer schouderletsel laten behandelen in het ziekenhuis.

Verdachte man uit café

Tijdens de mishandeling heeft het de dader herkend als de man uit het café. Het gaat om een blanke man met blond haar van ongeveer 45 jaar oud en rond de 1.85 meter lang. Verder had hij een ongeschoren gezicht droeg hij een spijkerbroek, een trui met meerdere gekleurde banen erop en een zwarte nylon jas.
De politie roept getuigen op zich te melden.