Speurhonden schieten te hulp bij zoektocht Sjoerd van Eijk

De politie heeft woensdag speciale speurhonden bij de zoektocht naar de vermiste student Sjoerd van Eijk ingezet. Deze zoekactie had geen succes.
De honden zaten in een bootje en kunnen de geuren van een lichaam in het water ruiken.

Enkele dagen geleden zocht de politie met een duikteam naar de vermiste student en werd er sonarapparatuur ingezet. De politiehelicopter heeft ook geprobeerd de jongen te traceren. Deze pogingen hadden geen succes.

Omwonenden

De zoekacties worden door diverse omwonenden gevolgd. Eén van hen is Anita van Goinga. Ze woont in een flat aan het Winschoterdiep. 'Als ik opsta, dan kijk ik als eerst uit het raam. Ik kijk dan of ik iets zie.'
'Zondagochtend zagen we politie rondlopen bij het Trompbruggetje. Sindsdien zijn de hulpdiensten al de hele tijd bezig. Ik heb veel respect voor de mensen van de brandweer en politie. Ze waren urenlang intensief aan het zoeken. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt.'
Politie zoekt fietser
Van Eijk verdween in de nacht van zaterdag op zondag, nadat hij zijn verjaardagsfeest had gevierd in de Papengang in de stad Groningen. Rond 2.30 uur verliet hij café Warhol in de Papengang. Rond 3.30 uur is er weer iets van hem vernomen. Hij liep langs het politiebureau aan de Rademarkt en is vervolgens langs het Hampshire Hotel gelopen. Hier heeft een fietser hem ingehaald.
De politie is sinds dinsdag opzoek naar de fietser die van Eijk heeft ingehaald. Het rechercheteam heeft hierover echter nog geen tips ontvangen.