Langdurig werklozen in Nieuw-Buinen mogen aan de slag

© Jeroen Willems/RTV Drenthe
In de Drentse gemeente Borger-Odoorn is een nieuw project gestart voor landurig werklozen: Veur Mekaor. Het is de opvolger van het project Wark4Joe. Daar trok de gemeente vorig jaar de stekker uit.
Met behoud van uitkering

Veur Mekaor is een initiatief van het bedrijf Hoornstra BV uit Nieuw-Buinen, vlak over de provinciegrens bij Stadskanaal. Drie langdurig werklozen kunnen bij het bedrijf met behoud van uitkering aan de slag. Ze worden ingezet bij de herstructurering van de woonwijk Nije Daip in Nieuw-Buinen.

'Eenvoudige werkzaamheden'

´Bij zo'n project zijn altijd wel werkzaamheden en klusjes die tussen wal en schip dreigen te vallen', vertelt directeur Ben Timmermans tegen RTV Drenthe. 'Je kunt dan denken aan het opruimen van zwerfvuil, het herstellen van voetpaden, eenvoudig bestratingswerk, dat soort klusjes.'

Al begonnen

Het bedrijf heeft een nieuwe auto voor het project aangeschaft, heeft de drie werklozen in werkkleding gestoken en ervoor gezorgd dat ze verzekerd zijn. Afgelopen maandag zijn ze begonnen.

Vaste baan

De deelnemers hebben eventueel zicht op een vaste baan. 'We hebben zoveel werk, dat als er mensen tussen zitten die echt verder willen als bijvoorbeeld grondwerker of stratenmaker, we die kunnen laten doorgroeien naar een vaste baan binnen ons bedrijf', aldus Timmermans.