Werkstraf geëist voor poging zware mishandeling vriendin

© Katherine Kerry/Flickr (Creative Commons)
Tegen een 51-jarige man uit Uithuizermeeden is een werkstraf van 180 uur geëist, voor een poging tot zware mishandeling van zijn vriendin.
De man reed na een turbulente avond met drank en drugs op 1 december 2014 met zijn auto weg bij de woning. Zijn vriendin wilde hem tegenhouden en greep het voertuig vast. Ze werd een stukje meegesleurd door de wegrijdende auto en liep daarbij grote schaafwonden op.

Wederzijdse aangifte

'Het was de keuze van de vrouw om een wegrijdende auto vast te grijpen. Daarentegen had de man onmiddellijk moeten stoppen', meende de officier van justitie. Hij deed dit niet en liet haar vervolgens gewond achter op het wegdek.
De man werd de volgende ochtend aangehouden. Hij deed aangifte van mishandeling door de vrouw en vernieling van zijn auto. Deze aangifte werd door het openbaar ministerie niet in behandeling genomen, omdat bij de man geen verwondingen waren te zien. Terwijl de vrouw nog duidelijk gewond was.

Gescheiden

De officier hield er rekening mee dat de man niet eerder met justitie in aanraking is geweest. Bovendien is de zaak onnodig verouderd. De man is ondertussen uit zichzelf in behandeling gegaan. Verdachte en slachtoffer zijn inmiddels gescheiden. De officier vond een contactverbod niet nodig.
De rechtbank doet 23 mei uitspraak.