Stadjers kunnen de hele zomer aan het strand liggen

© Flickr/Adrian Cabrero (Creative Commons)
De Hoornseplas krijgt deze zomer concurrentie. Naast het Infoversum op het Ebbingekwartier in Groningen wordt binnenkort een stadsstrand aangelegd.
Tijdens de internationale conferentie Building the Future of Health, die plaatsvindt van 1 tot en met 4 juni in het UMCG, verzorgt de gemeente op verschillende plaatsen in de stad een buitenprogramma voor Stadjers en congresgangers. Dit programma laat zien hoe de gebouwde omgeving een positieve bijdrage aan de gezondheid kan geven.

Pingpongtafels

Bij het stadsstrand, dat de hele zomer open blijft, komen ook pingpongtafels en jeu de boules-banen. De verwijzing naar de bebouwde omgeving is helder: het dak van het Infoversum lijkt op een tafeltennisballetje, en het terrein eromheen is net één grote jeu de boules-baan.

Pioenpark

In de Oosterparkwijk rondom het Pioenpark wordt getoond hoe gezond eten verbouwd kan worden in de stad en zijn daar diverse eet- en beweegactiviteiten. Tijdens de conferentie worden er ook verschillende sportevenementen gehouden rondom de Grote Markt.