Naakt zonnebaden en surfen tegelijk aan de boorden van het Zuidlaardermeer

© Steven Radersma/RTV Noord
De blote zonaanbidder en de fanatieke surfer. Beiden komen ze dit zomerseizoen aan hun trekken op het eerste gecombineerde surf- en naaktstrand van Nederland, dat ligt in het recreatiegebied Meerwijck aan het Zuidlaardermeer.
Het stukje strand staat sinds jaar en dag bekend als naakstrand. Maar werd een aantal jaren geleden berucht omdat er 's avonds maar ook op klaarlichte dag allerlei seksuele escapades plaatsvonden.
Politiecontroles, waarschuwingsborden. Niks hielp. Daarom werd het strand verplaatst. Maar het nieuwe strand lag in de schaduw waardoor de bloterikken hun heil elders zochten.

Seksavonturen

Het gemeentebestuur van Hoogezand-Sappemeer wilde het strand sluiten. Maar dat stuitte weer op een storm aan protest. Na overleg met alle betrokken partijen is besloten het strand rigoureus aan te pakken, waardoor het voor iedereen geschikt is zonder seksavonturen.

Open strand

Surfers en medewerkers hebben daarbij de handen ineen geslagen en er weer een echt en open strand van gemaakt. Burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer opent komende dinsdag het surf- en naaktstrand. Dat gebeurt om 14.00 uur.

Lees ook: