Waarom worden ramen van Gasunie-gebouw niet gewassen?

Waarom worden van de oostvleugel van het Gasunie-gebouw in de stad Groningen al een tijdje de ramen niet gewassen? En waarom vindt er geen onderhoud plaats aan de antennes op het hoogste dak?
Bijzonder verhaal

Gasunie heeft maandag op die vragen zelf de antwoorden gegeven. Niet dat het gebrek aan onderhoud begon op te vallen, maar om Groningen attent te maken op een bijzonder verhaal.

Slechtvalken

Aan het gebouw van Gasunie hangen al jaren nestkasten voor slechtvalken. De kasten hangen aan de oostgevel van het Gasunie-gebouw. De plek waar op dit moment even geen onderhoud wordt gepleegd. Bewust…

Prooi

Wat blijkt? In één van de nestkasten is een koppeltje slechtvalken neergestreken. De eerste activiteiten werden in april waargenomen door vogelspotters. Zij zagen 'prooi overdrachten' tussen het mannetje en het vrouwtje.

Telescoop

Een vogelspotter, die recht tegenover het Gasunie-gebouw woont, kwam op 1 mei tot de ontdekking dat de twee slechtvalken zich inmiddels vader en moeder mogen noemen. Via een telescoop zag hij in de nestkast ten minste twee jongen. Bijzonder, want het gaat om het tweede bekende broedgeval in de provincie Groningen en het allereerste in de stad.

Ringen

Dinsdag zal blijken hoeveel jongen er exact in de nestkast zitten. De Werkgroep Slechtvalk Nederland gaat de vogels dan ringen.