Donar zet grote stap richting landstitel in uitverkocht MartiniPlaza

De basketballers van Donar hebben dinsdagavond een grote stap richting de landstitel gezet. In een uitverkocht MartiniPlaza werd Landstede Basketbal met 74-50 verslagen.
De stand in de best-of-seven serie om de landstitel is nu 3-1 voor de Groningers.

Blauwe muur

De toeschouwers in MartiniPlaza droegen bijna allemaal een blauw Donar-shirt. De blauwe muur schreeuwde Donar naar een ruime zege tegen de Zwollenaren.

Ruime voorsprong

Donar was vanaf het eerste moment sterker dan Landstede Basketbal. Al snel kwamen de Groningers op een voorsprong van acht punten of meer. Die voorsprong kwam de gehele wedstrijd niet meer in gevaar.

Debutant in de finale

Het mooiste moment voor de supporters was misschien nog wel de score van Daan Maring. De speler uit de eigen jeugdopleiding kreeg speelminuten in het vierde kwart en bekroonde zijn invalbeurt met een tweepunter.
De grote man bij Donar was Ross Bekkering. Hij was ijzersterk onder de basket en maakte 21 punten.

Kampioenschap

Donderdag kan Donar kampioen worden in Zwolle als er wordt gewonnen. Mocht Landstede winnen dan heeft Donar een herkansing in eigen huis zaterdag. Als Landstede dan opnieuw zou winnen is zondag de finale in Zwolle.
De kampioenswedstrijd is donderdag om 20.00 uur en live te volgen via Radio Noord, een livestream op internet of via onze liveblog.