Veendamse stacaravan-oplichtster krijgt taakstraf

© Jos Schuurman/FPS
Een 35-jarige vrouw uit Veendam heeft vijftig uur taakstraf en drie weken voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen omdat ze mensen oplichtte die een stacaravan bij haar hadden geboekt.
De vrouw bood vorig voorjaar haar stacaravan op camping De Belten in het Overijsselse Rheeze te huur aan op Facebook voor 500 euro per week. Twee gezinnen boekten voor ongeveer een week vakantie in augustus.

Stoeptegels

Toen een vrouw die een boeking had geplaatst in juni alvast eens ging kijken op de camping, zag ze tot haar schrik op de staanplaats alleen stoeptegels liggen. Ze deed aangifte van oplichting.
De Veendamse had de stacaravan in 2014 gekocht, maar werd wegens huurachterstanden begin maart 2015 met caravan en al van de camping gezet. Ook was onderverhuren op de camping niet toegestaan.
Strafblad
De vrouw was al vaker in de fout gegaan. In 2010 werd ze voor grootschalige oplichting veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. De proeftijd verliep in 2012, waardoor ze de straf nu niet alsnog hoeft uit te zitten.
Wel woog de rechter haar strafblad mee. 'Ze gaat makkelijk tot internetoplichting over als ze geld nodig heeft', zei de officier van justitie. De vrouw moet de gedupeerde gezinnen respectievelijk 500 en 350 euro schadevergoeding betalen.