Marum is weer een stap dichterbij een nieuw centrum

© Robert Pastoor/RTV Noord
Er wordt geld beschikbaar gesteld door de gemeente Marum om de huidige parkeerplaatsen in het centrum van Marum aan te pakken. Het gaat om een bedrag van 212 duizend euro. De gemeente betaalt slechts een deel van dat bedrag.

Geldschieter

Marum kent meerdere parkeerterreinen in het centrum. Het parkeerterrein dat nu wordt aangepakt ligt voor supermarktketen Albert Heijn. De eigenaar van de supermarkt (Ahold) betaalt ook mee aan de herinrichting van de parkeerplaatsen. De grootgrutter legt zo'n honderdduizend euro neer. De overige kosten komen voor rekening van de gemeente Marum.

Ondernemend Marum

Het ontwerp van de opnieuw in te richten parkeerplaatsen is in samenspraak met ondernemers tot stand gekomen. De winkeliers willen dat de werkzaamheden zo snel mogelijk beginnen zodat ze geen omzetderving hebben in de decembermaand. Als alles volgens plan verloopt hoeven de ondernemers geen omzet mis te lopen in de feestmaand.
De CDA-fractie drong er extra op aan om de winkeliers ook bij de uitvoering van de plannen zoveel mogelijk te betrekken. 'Laten we de ondernemers zoveel mogelijk tegemoet komen'.

Bijna unaniem

Bijna alle politieke partijen in Marum gingen akkoord met de aanpak van de parkeerplaatsen. Alleen Gemeentebelangen stemde tegen. Die partij is tegen de huidige plannen voor een vernieuwd centrum.
De werkzaamheden moeten eind oktober 2016 zijn afgerond.