Donar wint vijfde landstitel

De basketballers van Donar hebben donderdagavond hun vijfde landstitel veroverd. In Zwolle werd Landstede met 86-69 verslagen. De Groningers wonnen daardoor de best-of-seven-serie met duidelijke cijfers: 4-1.
Zwolle liet in de beginfase zien geen mentale tik te hebben gehad van het ruime verlies van afgelopen dinsdag. De thuisploeg startte fel en stond in het eerste kwart vaak aan de goede kant van de score, hoewel het verschil steeds miniem was. Aan de andere kant toonde Donar dat het liefst zo snel mogelijk kampioen wilde worden. Na het eerste kwart leidde de thuisploeg met 21-20.
Na een mooi block van Chase Fieler en een score van Lance Jeter, kwam Donar halverwege het tweede kwart op 28-31. Zwolle rechtte de rug, scoorde acht punten op rij, maar de slotfase was toch weer voor de gasten. Donar ging met een voorsprong van drie punten de rust in: 39-42.
Na de thee was het verzet van Landstede Zwolle snel gebroken. Donar liep snel uit, dankzij mooie scores van onder meer Lance Jeter en Zwolle was niet bij machte het tij te keren: 47-65.
In het vierde bedrijf kon Donar de wedstrijd eenvoudig uitspelen en vierden de supporters van de Groninger basketbaltrots het feestje nog vóór het laatste fluitsignaal klonk. Met 86-69 liet Donar zich met duidelijke cijfers tot kampioen kronen.
Lance Jeter werd met 21 punten topscorer van de avond. De Amerikaan werd na de wedstrijd ook nog gehuldigd tot Most Valuable Player van de play-offs. Ross Bekkering was heer en meester onder het bord, hij pakte maar liefst 15 rebounds.