Zijn trekkers op rupsbanden de toekomst?

In onze provincie zie je ze bijna niet: een trekker op vier rupsbanden. Maar sinds kort rijdt er een op het veld van de familie van Os uit Uithuizen. In het westen van het land worden ze al veel gebruikt in de bloembollenvelden. Maar is dit ook iets voor het Noorden?
'We zochten een trekker met veel pk's, die zo weinig mogelijk het land beschadigt' vertelt agrariër Arie van Os. De trekker op rupsbanden geeft een uitkomst.

'Je kunt er een vrijstaand huis van kopen'

'De rupsbanden zorgen ervoor dat er zo weinig mogelijk druk op het land komt' vertelt trekker dealer Eiko Oosterhof. 'Het kost wat maar dan heb je wel een trekker die goed is voor de landbouwgrond'. Wat zo'n trekker kost? 'Je kan er een aardig vrijstaand woonhuis van kopen'.
Oosterhof denkt dat steeds meer boerenbedrijven in het Noorden over gaat op rupsbanden. 'Dit is toch beter voor het land. Het kost wel wat meer, maar het levert ook wat op,'

Bekijks

Er zijn al veel mensen geweest die de trekker van dichtbij willen zien. 'Er hebben al meerdere mensen op de bijrijdersstoel gezeten', vertelt Arie van Os. Ook zijn er op Internet al meerdere filmpjes te vinden die mensen hebben gemaakt. 'Het ziet er wel wat bijzonder uit maar de trekker doet zijn werk goed'.