Basketbaltalenten RTC Noord genieten van succes Donar

De basketbaltalenten van Regionaal Talentencentrum Noord hebben volop genoten van de vijfde landstitel van hun helden van Donar.
'Als ze in het derde en vierde kwart uitlopen weet je dat het binnen is', blikt jeugdspeler Jef de Vries terug op de wedstrijd van donderdagavond. 'Toen je merkte dat het verschil groter werd, werd je natuurlijk wel blij', vult Björn de Vries aan.

Hoop

De talentvolle mannen uit de Noordelijke basketbalopleiding hopen in de toekomst net zo te kunnen schitteren als hun helden die dit jaar de beker in de lucht mogen hijsen. 'Als ik bijvoorbeeld zo'n kampioenschap kan winnen heb ik zeker een mooie carrière', lacht Jef de Vries.

Bescheiden

Een van de meest talentvolle spelers uit de opleiding van RTC Noord durft nog niet zover vooruit te kijken. Rienk Mast werd vorig jaar gescout door de basketbaltak van Real Madrid en hem wordt een grote toekomst voorspeld. Op de vraag of hij de Donar-selectie gaat halen is Mast bescheiden. 'Misschien wel. Ik ben pas veertien jaar. Ik weet het nog niet, we zien het wel.'
Één ding is zeker, met het Groninger basketbaltalent zit het de komende jaren wel goed.