Grote Markt dronken van geluk bij huldiging Donar

Spelers als Jason Dourisseau en Ross Bekkering wisten precies wat er komen ging; hun teamgenoten keken echter hun ogen uit bij de huldiging van Donar op de Grote Markt.
Duizenden fans waren uitgelopen om hun helden toe te juichen bij het omhoog houden van de kampioensbeker. 'We konden het echt niet doen zonder jullie als zesde man', zo sprak Lance Jeter lovende woorden.

'Kippenvel'

Ook coach Erik Braal benadrukte nog maar eens de kracht van het Donar-publiek. Hij sprak de duizenden aanwezigen toe vanaf het bordes bij het Stadhuis. 'Ik ben ontzettend trots dat deze cup terugkomt naar julile. Ik heb kippenvel gekregen van jullie support in MartiniPlaza. Ontzettend bedankt!'
De spelers, trainers en overige stafleden werden allemaal in het zonnetje gezet. En een aantal spelers maakten dankbaar gebruik van die rol. Zo zette Skip Samson het 'Grunnens Laid' in en maakte Chase Fieler een 'selfie' met het massaal toegestroomde publiek.
Hoewel de Grote Markt blauw kleurde, zijn de eerste schattingen dat er minder publiek was dan bij de vorige huldiging, in 2014. Desalniettemin lieten de wél aanwezige basketbalfans zich luidruchtig horen. De boodschap was dan ook helder: tot volgend jaar!