Be Quick met hakken over de sloot naar Derde Divisie

© Henk Berends
Gemakkelijk ging het zeker niet, maar Be Quick heeft zich ternauwernood geplaatst voor de nieuw op te zetten Derde Divisie in het amateurvoetbal. De ploeg van trainer Mischa Visser verloor de return in de nacompetitie tegen DHC met 4-1, maar die ene treffer was genoeg voor promotie.
En dat het nog zo lastig zou worden hadden weinigen vooraf voorspeld. Be Quick zat op rozen, na de eclatante 4-0 overwinning op de eigen Esserberg. Trainer Mischa Visser waakte voorafgaand aan de return in Delft wel voor onderschatting, maar ook hij leek zeker van zijn zaak: Be Quick moest en zou promoveren.

Steeds onrustiger

Gedurende de wedstrijd zat Visser echter steeds onrustiger op zijn stoel. Want al na acht minuten spelen kreeg DHC een strafschop die werd benut en de ploeg uit Delft liep voor rust nog uit naar 2-0.

Stevens is de held

Na de thee leek het nog erger te worden voor Be Quick, toen ook de 3-0 en 4-0 een feit waren. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een verlenging, totdat Fabian Stevens Be Quick die ene broodnodige treffer schonk. Dankzij zijn doelpunt speelt de club volgend seizoen in de Derde Divisie.