Beveiliger krijgt taakstraf voor wurggreep bij sneeuwballengooier

Een man uit Gieten die een 15-jarige jongen in een wurggreep nam, moet 120 uur werkstraf uitvoeren. Dat heeft de rechter bepaald.
De 37-jarige man werd op 24 januari boos op een groepje jongeren dat sneeuwballen tegen zijn ruiten gooide. De 15-jarige jongen was volgens hem de grootste raddraaier. Toen hij hem wilde aanspreken, probeerde de jongen te vluchten en greep de man hem vast. Dat meldt RTV Drenthe

Controlegreep

De man, die in het dagelijks leven werkte als beveiliger, verklaarde eerder dat hij de jongen in een 'gewone controlegreep' vasthad. De jongen kreeg echter geen lucht meer en viel flauw. Toen de man voelde dat de 15-jarige slap werd, liet hij los.

Geen poging tot doodslag

Het Openbaar Ministerie beschuldigde de man van poging tot doodslag, omdat het de jongen zijn leven had kunnen kosten. De rechter besliste anders en veroordeelde hem voor mishandeling.

Kwalijk

'Hij heeft een verkeerde keuze gemaakt en dit had heel anders kunnen aflopen', aldus de voorzitter van de rechtbank. 'Deze mishandeling is heel kwalijk. Het fysieke verschil tussen de forse man en de jongen was erg groot.'
Behalve de taakstraf, moet de man ook een schadevergoeding van bijna 600 euro betalen aan de jongen. Zijn baan als beveiliger is hij kwijt.