VVD'er Betty de Boer stopt als Kamerlid

De Groningse Betty de Boer stopt als Kamerlid voor de VVD. De Boer is bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 niet meer verkiesbaar.
De Boer is sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Ze is woordvoerster spoor, openbaar vervoer, zee- en binnenvaart en havens.

Gemeenteraad

De 44-jarige De Boer was vanaf 2002 actief in de gemeenteraad van Groningen. Tussen 2006 en 2010 was ze fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad.
Vijftien jaar lange dagen en weken. De Boer vindt het wel even welletjes. 'Privé vind ik nu even belangrijker. Ik kies voor mijn moeder, mijn man en mijn vrienden. Kamerlid is de mooiste hondenbaan die je kan hebben. Maar je bent wel altijd onderweg of aan het werk'.

Groningen

Wat ze nu gaat doen? 'Daar heb ik nog tien maanden te tijd om over na te denken. Ik heb er geen idee van. Wat ik wel weet is dat ik wel actief bij de VVD blijf. Misschien wel iets weer in Groningen. Maar voorlopig zet ik na 2017 alles op een laag pitje'

Rutte

Er blijven zo wel weinig noordelijke vertegenwoordigers over in Den Haag. 'Arno Rutte is er nog. Daar ga ik campagne voor voeren. Hij is een prima kamerlid. Ze verheugt zich op de weekenden thuis. 'Ik ben vijftien jaar lang 's weekends ook aan het werk geweest. Ik ga er van genieten'

Woonschip

Het in Friesland geboren Kamerlid woont sinds haar achttiende in de stad Groningen op een woonschip in het centrum. Elke zomer vaart ze met dat schip door Groningen en Friesland.

Lees ook: