Directeur Geveke: 'Het zou een hele mooie gemiste kans zijn voor Blauwestad'

'Het zou toch een hele mooie gemiste kans zijn voor Blauwestad als dit niet van de grond komt. Ik vind het allemaal wel vreemd wat hier gebeurt'.
Dat zegt Harry Leggedoor, directeur van Geveke Bouw BV naar aanleiding van de berichten dat hij al een jaar moet wachten op een antwoord van de provincie Groningen op zijn plan voor de bouw van 36 woningen bij het Havenkwartier van Blauwestad.

Enthousiast

Leggedoor wil aan de boorden van het Oldambtmeer op een nu nog braakliggend stuk grond tegenover de haven en restaurant Azurro een woonbuurt creëren met verschillende soorten woningen met een binnenplein. 'Vorig jaar rond de bouwvak nam ik contact op met het projectbureau Blauwestad. Die was ook enthousiast over het plan. Ik dacht het projectbureau is de provincie. Dat komt wel goed'.

Raar

Maar de directeur van Geveke hoorde vervolgens niks. 'Ik vond dat wel raar. Het bestemmingsplan is goed. Eigenlijk was alles goed. Dus ik dacht: verkoop ons die grond nou dan kunnen we beginnen.' Maar dat gebeurde dus niet. 'Ik snap dat niet. Ik snap ook niets van politiek. Dat is mijn vak niet.'
De bouwondernemer had nog wel even navraag gedaan bij het projectbureau. 'Het was een gevoelige kwestie en er moest van alles gemasseerd worden. Maar dat duurt wel erg lang.'

Met niemand ruzie

De VVD kaartte de kwestie woensdag aan in Provinciale Staten. 'Wat mij betreft kunnen we gewoon aan de slag. Ik heb met niemand ruzie. Ik wil alleen maar het beste voor Blauwestad. Het moet natuurlijk niet nog eens een jaar gaan duren, want dan houdt het echt op', aldus Leggedoor.