Moeten studenten straks op een boot slapen?

© ANP/Erik in 't Woud
Stichting Studenten Huisvesting (SSH), die studentenkamers verhuurt aan internationale studenten, overweegt een hotelboot in te zetten. Dat meldt de Universiteitskrant. SSH kampt met een acuut tekort aan kamers.
De corporatie is in onderhandeling met een bedrijf dat hotelboten verhuurt. Die onderhandelingen verlopen moeizaam, omdat het bedrijf een erg hoge prijs zou vragen voor het schip. Een student zou 1500 euro per maand moeten betalen voor een 'kajuit'.

Diakonessenhuis

Nu zitten er nog zo'n 200 studenten in het voormalige Diakonessenhuis in de Groninger wijk De Wijert. Dat pand wordt binnenkort gesloopt. Iedereen moet er voor het einde van de maand uit. Een alternatieve slaapplek voor de studenten is nog steeds niet voorhanden.
Een pand dat speciaal voor de internationale studenten wordt gebouwd in de wijk Paddepoel is nog niet af. De bouw liep vertraging op vanwege het aardbevingsbestendig maken van het pand.

Minder kamers

Volgens de Universiteitskrant kunnen ook andere corporaties als Lefier, Nijestee en De Huismeesters niet helpen de studenten onder te brengen.
De Hanzehogeschool denkt niet dat het verdwijnen van het Diakonessenhuis grote problemen oplevert. De school was sowieso van plan minder kamers voor internationale studenten af te nemen bij SHH.