FC-fans over nieuwe stadionnaam: 'Voor een paar ton laat ik me morgen Kees noemen'

© JK Beeld/Bewerking RTV Noord
FC Groningen-supporters reageren verschillend op de nieuwe naam van de Euroborg. De één ziet het financiële voordeel van het Noordlease Stadion. De ander walgt ervan.
'Laat ze die betonnen bak maar eens een mooi kleurtje geven in plaats van die sombere betonkleur. En dan het Piet Fransen-stadion of Tonnie van Leeuwen-stadion noemen. FC Groningen is een volksclub, geen Noordlease-club', schrijft Hans Beerda.

'Om te janken'

Peter van Dijken noemt het 'om te janken'. 'Euroborg was niet best, maar dit is nog erger'. Roger Stinissen, oud-bestuurslid bij het Supportercollectief FC Groningen is ook niet blij met de keuze. 'Als je dan toch zonodig het stadion een andere naam had willen geven, had het stadion dan naar een oud-speler vernoemd. Per slot van rekening is FC Groningen toch een volksclub!'

Euroborg

Volgens Piet Olinga heeft de naamsverandering niet heel veel gevolgen. Hij houdt zijn emoties onder controle en reageert nuchter. 'In de volksmond blijft het toch Euroborg', is zijn reactie. En hij is hierin niet de enige.

'Geld is geld'

Mede met deze gedachte in het achterhoofd zijn er ook Groningers die het Noordlease Stadion zien als ideale melkkoe. Of zoals Henri van Dijk het verwoordt: 'Geld is geld, boeie dus...'.

Bert wordt Kees

Bert Postma flirt zelfs met de sponsor. 'Voor een paar ton laat ik me morgen ook Kees noemen'. Bennie Udema vindt het een goed plan. 'Hahaha, en ik Pietje.'

Facebookprotest