Vandaag op DelfSail: woensdag 29 juni

Vanaf deze woensdag is het dan zover. DelfSail 2016 is los! De eerste dag kan je onder andere een brandweerschip bezichtigen, is er een demonstratie van de KNRM en is er vuurwerk in de avond.
Op elke dag van DelfSail zetten we de hoogtepunten op een rij. Het volledige programma van DelfSail lees je eronder.

12.00 uur: Feuerschiff Borkumriff houdt open schip

Met zijn opvallende rood-witte kleurstelling ziet het Feuerschiff Borkumriff eruit als een schip zoals je er een van Lego koopt. Het schip oogt met zijn kleine 55 meter langgerekt en telt twee grote masten. Normaal ligt het in Borkum en kan je daar een rondleiding van een uur nemen in het schip. Nu kan je er voet in zetten tijdens DelfSail, tot 19.00 uur.

12.00 uur: Steiger KNRM

Vanaf een eigen steiger houdt de Koninklijke Nederlandse ReddingsMaatschappij twee demonstraties op het water. Om 15.00 uur en om 17.00 uur. Beide sessies duren een half uur, maar dat is niet het enige dat je er ziet. Vanaf 12.00 uur wordt gevaren met Vrijheid I en Vrijheid II.

21.15 uur: Officiële opening met Di-rect

Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond geeft om kwart over negen het officiële startschot van DelfSail 2016. Daarvoor hebben Stevan Bloema (19.00 uur) en DJ Julian (20.15 uur) al opgetreden. Na Van Beek beklimt topact Di-rect het podium, van 21.30 uur tot 22.30 uur. Wie dan nog even blijft staan, krijgt ook het openingsvuurwerk mee.

Programma RTV Noord:

- De hele dag live op radio, tv en http://www.rtvnoord.nl/live
- Om 18.00 een half uur live vanaf DelfSail op tv
- De hele dag de leukste verhalen op http://www.facebook.com/noordsail
- De hele dag live via onze liveblogs!

Volledige programma DelfSail woensdag 29 juni