Vandaag op DelfSail: zaterdag 2 juli

© Astrid Mellema/RTV Noord
Natuurlijk zijn de grote Tall Ships de topattractie van DelfSail, maar het zijn niet de enige schepen die schitteren op het water. Op de zaterdag van DelfSail is er onder andere een vlootschouw van het Varend Erfgoed. Ook zijn er veel optredens.
Optredens van allerlei artiesten. Van Wia Buze tot LUV tot The Soca Boys, bekend van het hitje Follow the Leader. In het blokkenschema hieronder vind je alle optredens. We lichten er een paar uit, zoals we de hoogtepunten van elke dag van DelfSail op rij zetten.

14.00 uur: Optredens voor kinderen

Misschien zie je als ouder nog een mogelijkheid te ontsnappen naar Moluccan Jam Summit op Podium Oranje of naar de Toppop Roadshow in het centrum van Delfzijl, maar anders mag je je borst natmaken. Om 14.00 uur treden Ernst & Bobbie op bij Podium Groen op de Kade. Zij worden opgevolgd door een twee uur lange Junior Songfestival-show.

14.30 uur: Vlootschouw Varend Erfgoed

Zeilboten, schepen, boten: varende gevaarten in alle vormen en maten zijn te aanschouwen bij de vlootschouw van het Varend Erfgoed: boten met een verhaal, met een geschiedenis. Het Varend Erfgoed kwam het DelfSail-gebied al binnen tijdens de Sail In op donderdag en geniet nog een 'afterparty' in Winschoten, maar is nu uitstekend te zien in Delfzijl.

16.30 uur: Kiezen tussen Lucas & Gea en LUV

Dankzij talloze (shanty)koren klinkt er vanaf half elf in de ochtend voortdurend muziek op DelfSail, dat is vandaag niet anders. Vanaf 16.30 uur begint een reeks aan artiesten die bekend zijn van radio en tv. Lucas & Gea spelen tot 17.30 uur in het centrum, op een podium net uit het gehoor van LUV dat om 17.00 uur optreedt. Om 18.00 uur is er een muzikale pauze.

20.00 uur: Groningse rasartiesten op Podium Oranje

Podium Oranje staat volledig in het teken van Groningse artiesten deze zaterdag. Om 20.00 uur spelen de jongens van Swinder een uur, een kwartier later gevolgd door Wia Buze die oude en nieuwe nummers zingt. Om 22.00 uur kan je een uur lang meebrullen en springen op de afsluiter van het podium: Pé en Rinus plus de Containers. Elkenain doet mit!

20.00 uur: Nielson en The Common Linnets

Acht uur is het moment van mooie luisterliedjes. Niet alleen van Swinder, maar ook op het hoofdpodium. Dan treedt singersongwriter Nielson met band op. Het optreden duurt tot 21.00 uur, wat je tijd geeft om The Soca Boys tussendoor aan te doen op Podium Groen op de kade. Om 22.00 uur zijn zij klaar en beginnen The Common Linnets weer op het hoofdpodium. De formatie van Ilse de Lange speelt tot 23.15 uur, waarna DJ Sir Felix van het DelfSail-anthem het om middernacht overneemt.

Programma RTV Noord:

- De hele dag live op radio, tv en http://www.rtvnoord.nl/live
- Om 18.00 en 22.00 een uur lang live vanaf DelfSail op tv
- De hele dag de leukste verhalen op http://www.facebook.com/noordsail
- De hele dag live via onze liveblogs!