Gemeente Veendam bespreekt situatie rond FC Groningen - QPR

© Henk Elderman/RTV Noord
De gemeente Veendam beslist volgende week of de oefenwedstrijd FC Groningen - Queens Park Rangers op 11 juli aan de Langeleegte door mag gaan. QPR oefent een paar dagen eerder in het Gelderse Driel tegen PSV, maar die wedstrijd wordt waarschijnlijk afgelast.
De burgemeester van Driel neemt over een paar dagen het definitieve besluit. De aanleiding is informatie van de politie dat supporters van beide clubs voor problemen kunnen zorgen.

Veiligheid

'De burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en hij kan de veiligheid van bezoekers niet garanderen', laat een woordvoerder van de gemeente aan De Gelderlander weten.

Besluit komt dinsdag

De gemeente Veendam is op de hoogte van de situatie in Driel, maar kan nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor de oefenwedstrijd in Veendam. 'Daar overlegt de lokale driehoek dinsdag over. Dan nemen we ook een besluit over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd', zegt een woordvoerder.

'Wedstrijd gaat door'

FC Groningen maakt zich geen zorgen: 'Wij weten niet anders dan dat de wedstrijd doorgaat. En als de burgemeester anders besluit, dan moeten we ons daar aan houden', laat woordvoerder Richard van Elsacker weten.
Bij QPR staat Tjaronn Chery onder contract, die in 2015 met FC Groningen de beker won.