Sportschoolhouder krijgt twee jaar cel voor 'nepoverval'

© 112 Groningen / Martin Nuver
De 42-jarige eigenaar van een sportschool in Groningen, die zijn eigen sportschool in brand stak en vervolgens een overval in scène zette, moet twee jaar de cel in.
Die straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Die zei dat de Groninger een overval in scène heeft gezet, zichzelf heeft beschoten, brand heeft gesticht en vervolgens valse aangifte heeft gedaan. De rechtbank kan zich in deze lezing volgen.

'Ik ben overvallen'

De ondernemer werd in mei 2013 op het dak van zijn sportschool aan de Protonstraat vastgebonden aangetroffen. De man had drie kogelgaten in zijn lijf. Zijn zaak stond in brand. Hij was overvallen, zei het slachtoffer.

DNA

Zowel op het wapen als op de kogels zat DNA-materiaal van de sportschool-eigenaar. Volgens het onderzoek was van dichtbij geschoten en leek het slachtoffer niet te hebben tegengestribbeld.
De man zei dat hij heeft geprobeerd 'zijn belager' het wapen afhandig te maken. Maar op het wapen was alleen DNA materiaal van de man achtergebleven. Ook bleek uit het onderzoek dat de gevonden tie-rips niet waren gebruikt om de man te knevelen.
Advocaat Piet Huisman, die de ondernemer bijstaat, kondigde een hoger beroep aan.