Spelers FC Groningen voor de klas in Hanzehogeschool?

FC Groningen en de Hanzehogeschool Groningen gaan samenwerken. Vrijdagochtend tekenden ze een driejarig sponsorcontract in de trainingshal van FC Groningen op het Sportpark Corpus Den Hoorn. De Hanzehogeschool wordt daarmee een belangrijke partner in het nog te bouwen Topsportzorgcentrum van de FC.
Stagelopen

Dankzij de samenwerkingsovereenkomst kunnen studenten van de Hanzehogeschool stagelopen bij de club. Ook komen er leerwerkplekken op het gebied van management, gezondheid, training en coaching. Verder gaan medewerkers van FC Groningen les geven aan de studenten van het Instituut voor Sportstudies.

Spelers voor de klas?

Of er ook spelers van de FC voor de klas gaan staan, is nog niet duidelijk. 'Dat zou kunnen', zegt Paul van Wijk van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool. 'Maar Gerard Kemkers zou ook kunnen. Die kan over coaching heel veel mooie dingen vertellen vanuit de praktijk.'
Geen traditionele sponsoring

Hoeveel geld FC Groningen ontvangt wil commercieel directeur Robbert Klaver niet zeggen. Volgens hem is het ook geen sponsorcontract in de traditionele zin. Dus geen reclameborden of business seats voor de Hanzehogeschool. 'Wij zetten uren, kennis en kunde in en krijgen daar een financiële vergoeding voor', besluit Klaver.