Gedeputeerde Brouns reageert op kritiek: 'Hier word ik verdrietig van'

Gedeputeerde Patrick Brouns (CDA) vindt de kritiek van het CDA in Haren over het ingrijpen van het provinciebestuur in de gemeente in het herindelingsproces vervelend. 'Op het moment dat politiek persoonlijk wordt gemaakt, dan word ik daar verdrietig van', zegt Brouns.
Verbijsterd

Het provinciebestuur besloot deze week dat Haren samen moet gaan met Groningen en Ten Boer, terwijl Haren zelf zelfstandig wil blijven. Het CDA Haren is verbijsterd. Volgens de partij trekt de gemeente Groningen aan de touwtjes in het provinciehuis.

In de spiegel kijken

Maar Brouns herkent zich niet in die kritiek. 'Over een aantal jaar willen mijn college en ik onszelf wel goed in de spiegel kunnen kijken en kunnen zeggen: met de kennis die we hadden, hebben we verantwoorde besluiten genomen'.

Begrip

De gedeputeerde begrijpt de teleurstelling van zijn partijgenoten goed. 'We hebben dan ook altijd serieus gekeken naar de mogelijkheden voor zelfstandigheid, het zou ook heel mooi zijn als dat kan. Maar er liggen wel vijf rapporten die aantonen dat zelfstandigheid voor Haren niet verstandig is.'

Lees ook: