Provinciaal CDA bestuur: 'Fractie Haren en Brouns moeten om tafel'

Gert Brouwer, voorzitter CDA provincie Groningen
Gert Brouwer, voorzitter CDA provincie Groningen © Edwin in 't Veld/RTV Noord
Het provinciaal bestuur van het CDA wil dat de CDA fractie in Haren en gedeputeerde Patrick Brouns in gesprek gaan. Dat zegt provinciaal voorzitter Gert Brouwer.
Zaterdag beschuldigde de CDA fractie van Haren de gemeente Groningen van machtspolitiek en gaf de eigen gedeputeerde Patrick Brouns ervan langs. 'We schamen ons diep voor ons partijgenoot de gedeputeerde Patrick Brouns, die lokale politiek onderschikt maakt aan het machtsdenken op hoger niveau en blijkbaar zijn plekje heeft ingekocht'.

Op de man gespeeld

Voorzitter Brouwer betreurt de gang van zaken: 'Het is erg vervelend wat er is gebeurd. De uitlatingen van de fractie zijn erg op de man gespeeld. Maar gedeputeerde Brouns voert het provinciale standpunt uit, en niet zijn eigen mening', zegt Brouwer.

Intermediair

'Een gedeputeerde hoort zich dan ook te houden aan het verkiezingsprogramma, en in mijn ogen is dat wat Brouns doet. Ik wil graag dat de Harense fractie en gedeputeerde Brouns om tafel gaan om overeenstemming en begrip te creeeren voor beide standpunten. Daar wil ik ook wel intermediair tussenzitten', besluit Brouwer.

Lees ook: