Oost-Groninger gemeenten met provincie in onmin over woningbouw Blauwestad

De Oost-Groninger gemeenten balen van de gang van zaken rond het nieuwbouwplan van bouwondernemer Geveke in Blauwestad. De projectontwikkelaar krijgt van de provincie Groningen mogelijk de kans om 150 relatief goedkope woningen te bouwen.
En dat botst met de woningbouwplannen van de zeven Oost-Groninger gemeenten. Die rekenen daarom op een financiële compensatie van de provincie, maar die compensatie blijft uit.

'Afspraken raakten van tafel'

'We hadden de indruk dat we met het college van Oldambt en het college van Gedeputeerde Staten tot afspraken konden komen, maar die afspraken raakten van tafel', zegt wethouder Kees Swagerman van de gemeente Oldambt.
Ondanks mogelijke inkomsten voor de gemeente Oldambt is Swagerman tegen het plan om de goedkope woningen in Blauwestad toe te staan.

'Woningbouw concurreert'

'Er zijn afspraken gemaakt over wat we wel of niet doen in Blauwestad. Wat er nu gebeurt is een plan met woningbouw tussen de 145.000 en 185.000 euro. Dat concurreert met de 700 woningen in deze prijsklasse die al te koop staan in dit gebied.'
De Oost-Groninger bestuurders hebben tot maandagavond laat een crisisoverleg gehad met het provinciebestuur. Daar is geen akkoord uit voortgekomen.