'Komende zomer zitten ze op het terras van hun nieuwe woning aan de Blauwestad

Directeur Harry Leggedoor van Geveke Bouw is er zeker van. 'Volgende zomer zitten de eerste bewoners op hun terras aan het Oldambtmeer.'
Dinsdag gaf het provinciebestuur groenlicht voor zijn plan voor 36 woningen aan het Havenkwartier in de Blauwestad. Dat veroorzaakt grote commotie bij de politiek in Oost-Groningen en op het provinciehuis. Leggedoor betreurt dat.
'We zijn nota bene zelf gevraagd om met plannen voor Blauwestad te komen. Aanvankelijk was iedereen ook enthousiast. Maar toen keerde het tij plotseling. Als er geruzied wordt over jouw hoofd en plan heen, is dat niet leuk.'
Geveke gaat snel de vergunningen aanvragen. Sowieso laat de bouwonderneming er geen gras over groeien. 'We hebben een jaar gewacht. We stonden in de startblokken. Nu willen we doorpakken.' Komende zaterdag is er al een informatiemarkt en wordt er een bouwbord geplaatst. Wat Leggedoor betreft kan het snel genoeg gaan.
'Komende zomer moeten de eerste woningen klaar zijn.' Toch is er nog een kans dat alles niet doorgaat. 'We gaan pas bouwen als we acht kavels verkocht hebben', aldus Leggedoor die verder geen enkele beer meer op de weg ziet.

Lees ook: