Restaurant In de Molen neemt Herberg Onder de Linden in Aduard over

Steven en Tanja Klein Nijenhuis van restaurant In de Molen in Onderdendam verhuizen per 1 november naar Aduard. Zij worden daar de nieuwe eigenaren van Herberg Onder de Linden, dat nu nog in handen is van Geerhard en Petra Slenema.
25 jaar lang waren zij de trotse eigenaren van het met een Michelinster bekroonde restaurant. Nu gaan ze met pensioen en geven zij het stokje door aan Steven en Tanja. Hun restaurant heeft sinds 2013 een Michelinster.

Stroomversnelling

Bijna vier jaar is restaurant In de Molen, gevestigd in een oude korenmolen in Onderdendam, nu open. De jonge ondernemers ontvingen in hun eerste jaar gelijk al een Michelinster. Dat heeft alles in een stroomversnelling gebracht. De drukte nam toe en al snel merkten zij dat ze in de molen uit hun jasje groeiden. Toen ze werden benaderd om de zaak in Aduard over te nemen was de keus snel gemaakt.

Gezin

Voor Steven en Tanja is het een droom die uitkomt. ' We zijn er trots op om dit te kunnen doen. Volgens ons is dit het mooiste restaurant van Noord-Nederland. Ook vinden wij het een grote eer om een restaurant met zo'n rijke geschiedenis over te mogen nemen. Daar komt nog eens bij dat het heel fijn is om het gezin straks dichtbij te hebben, aangezien we er ook gaan wonen.'

Opvolger

'Wel is het zo dat we met pijn in het hart afscheid nemen van de molen en van Onderdendam. De molen heeft ons erg veel gebracht en daar zijn we trots op en dankbaar voor. We gaan nu rustig de tijd nemen om een goede opvolger te vinden voor de molen. Dat zijn we aan Onderdendam verplicht. '

25 jaar Michelinster

Geerhard en Petra Slenema hebben met hun restaurant Aduard op de culinaire kaart gezet. Het restaurant is landelijk bekend en behoorde altijd tot de top van de Nederlandse gastronomie. 25 jaar geleden kregen zij in Aduard hun Michelinster en die hebben ze al die jaren weten te behouden. Onlangs is Geerhard 65 jaar geworden en daarom is het nu voor hen tijd om te gaan genieten van hun vrije tijd. 'We zijn blij dat we de zaak per 1 oktober kunnen overdragen aan Steven en Tanja en dat op deze manier ons levenswerk niet verloren gaat maar wordt voortgezet door mensen met dezelfde passie en ambitie.'
Op zondag 30 oktober wordt in de molen voor het laatst diner geserveerd. Op woensdag 2 november begint het volledige huidige team in Herberg Onder de Linden in Aduard.