Lichamen Groningse blauwhelmen worden met militaire eer ontvangen

De stoffelijke overschotten van Kevin Roggeveld en Henry Hoving worden met militaire eer in Eindhoven ontvangen. Dat maakte de commandant van de Luchtmobiele Brigade, Kees Matthijssen, donderdagmiddag bekend in Assen.
Het is nog niet bekend wanneer de lichamen van de in Mali gesneuvelde militairen worden teruggevlogen. De twee Groningers kwamen woensdag om het leven bij een ongeluk met een mortier.

Medeleven

Burgemeester Den Oudsten van Groningen heeft contact gehad met de nabestaanden van de 24-jarige Stadjer Kevin Roggeveld. 'Hij was een jongeman, die voor ons allemaal aan het werk was daar. Het is heel, heel erg als je iemand moet verliezen die zo jong is en wij leven heel erg mee', zegt Den Oudsten.
Burgemeester Pieter Smit van Oldambt praat donderdagavond met de nabestaanden van de 29-jarige Henry Hoving uit Winschoten.

Herdenking in de Kamer

In de Tweede Kamer zijn de twee Nederlandse blauwhelmen donderdagmiddag herdacht. Kamervoorzitter Khadija Arib wenste veel kracht toe aan hun familie, vrienden en collega's in 'deze donkere, moeilijke tijd'.